zaterdag 18 augustus 2012

Porseleinhoen

Vanmorgen eerst even naar de Bronsgeesterweg gereden, de oogst viel hier een beetje tegen, de vijf Bosruiters zijn nog wel aanwezig maar van Groenpoten geen spoor. Wel loopt de Kemphaan die er gisteren opdook er nog rond. Verder nog 12 Oeverlopers en 4 Witgatjes. In het perceel ernaast scharrelt  de Kleine Plevier nog altijd rond in het kwelslootje.
In de polders van Poelgeest is het ook al geen kwantiteit maar de kwaliteit maakt dat weer goed. In de Veerpolder 6 Lepelaars, waaronder een juveniel die zijn typische bedelroep om eten geregeld laat horen. Tientallen Watersnippen spelen verstoppertje in de hoge oevervegetatie, een Witgat en een Oeverloper lopen druk heen en weer voor hun ontbijt.
In de Klaas Hennepoelpolder een eenzame Kemphaan en de Zwarte Ruiter is ook nog steeds van de partij.

Zwarte Ruiter | Spotted Redshank (Tringa erythropus)

De "kwaliteit" komt vanmorgen van het Porseleinhoen wat zich een minuut of tien werkelijk zeer mooi laat bekijken als ze langs de rand van het riet aan het foerageren is. Een enkele keer rekt de vogel zich uit om een insect of zoiets te pakken van de vegetatie.

Porseleinhoen | Spotted Crake (Porzana porzana)

Juveniele Porseleinhoentjes zijn inmiddels een jaarlijks terug kerende gasten in de polder. Het zou leuk zijn als er eens een broedgeval vast gesteld kon worden. 




Porseleinhoen | Spotted Crake (Porzana porzana)

Afgelopen donderdag avond hier ook staan te genieten van een Waterral die het met alles en iedereen aan de stok had en kreeg. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten