donderdag 25 juni 2015

Uilskuikens

Na eerder deze week bijna tevergeefs gewacht te hebben op een jagende Ransuil lukt het vanavond beter met een nest jonge vogels. Maar onderweg vind ik een fraaie Bijenorchis.

 Bijenorchis | Bee Orchid (Ophrys apifera)
Een vluchtige blik in de Kastanjeboom levert een vogel op, maar er moeten er vier zitten. Als ik me omdraai zie ik de andere drie op een tak zitten, leuk! De vogels kunnen al redelijke stukjes vliegen en het zal dus niet lang meer duren eer ze voor hun zelf kunnen zorgen. Tegen het donker worden zien we pa of ma? ook nog even als die een paar minuten helemaal vrij in een kale tak van een meidoorn gaat zitten.




Ransuil | Long-eared Owl (Asio otus)

woensdag 24 juni 2015

Ransuil was te laat

Tijdens het wachten op een in de schemering jagende Ransuil, die zich pas na tien uur liet zien, zagen we hoe een Boomvalk een niets vermoedende Gierzwaluw uit de lucht pikte en er even later mee over onze hoofden vloog op weg naar zijn jongen. 


Boomvalk | Eurasian Hobby (Falco subbuteo)  + Gierzwaluw | Common Swift (Apus apus)

zondag 21 juni 2015

Grauwe Klauwier en Roodpootvalk

 Zo kom je vrijwel nooit en zo ineens twee weken achter elkaar, de Amsterdams Waterleiding Duinen. Vorige week voor een Scharrelaar  en vandaag voor een mannetje Roodpootvalk dat er al een paar dagen verblijft. Meestal zien we in Nederland onvolwassen vogels en een enkele keer ook adulte of sub adulte mannetjes. Maar eigenlijk vond ik het mannetje Grauwe Klauwier die volop aan het jagen was veel leuker.
Grauwe Klauwier | Red-backed Shrike (Lanius collurio)





 Roodpootvalk | Red-footed Falcon (Falco vespertinus)