zaterdag 4 april 2015

Tasmanie 4

De meiden hadden vandaag een dag op het strand gepland.  Onderweg zien we vier Wedge-tailed Eagles, een ouderpaar met twee jongen. Deze Wedge-tailed Eagles zijn de grootste arenden uit de Aquila familie en hebben een spanwijdte van 2,30 meter. De populatie van de soort is op Tasmanie dank zij beschermingsprogramma's gelukkig weer een beetje aan het herstellen. Maar er wacht misschien weer een nieuwe bedreiging omdat men in Australie is begonnen met het opruimen van de vele roadkills waar de Arenden juist van profiteerden!

Wedge-tailed Eagle (Aquila audax fleayi)
Verschillende nationale parken hebben prachtige, maar soms voor ons onuitspreekbare Aboriginal namen. Zo ook het park wat ik bezoek als de meisjes op het strand vertoeven. Narawntapu National Park de uitspraak fonetisch klinkt als; Now I want to poo -:). Het park ligt dus vlak bij zee en bestaat uit wat bos, een meer en een grote grasvlakte die bevolkt word door een kudde Forester Kangaroo's.
Australasian Shoveler (Anas rhynchotis)
 Austrolestes spec.

Forester Kangaroo (Macropus giganteus)
De Forester Kangaroo is het grootste buideldier dat op Tasmanie voorkomt en is de enige Kangaroo soort op het eiland. In het Narawntapu NP is de soort geïntroduceerd .
Red-capped Plover (Charadrius ruficapillus)
Australian Shelduck (Tadorna tadornoides)
Eastern Great Egret (Ardea modesta)
Grasshopper Spec.
Insect Spec.