zondag 22 april 2012

Streepje

Vanmorgen in de polders bij Voorhout een leuk groepje Ringmussen en een Tapuit die ook wel even wilde poseren in het zonnetje.

Ringmus | Tree Sparrow (Passer montanus)

Tapuit | Northern Wheatear (Oenanthe oenanthe)

Vanmiddag onderweg naar Veenendaal even bij de Gestreepte Strandloper langsgegaan. Onderweg kwam ik nog wat anders tegen, namelijk een Bosuil die wel een erg mooie plek heeft gevonden om te schuilen voor de talloze hagelbuien van vandaag.

Bosuil | Tawny Owl (Strix aluco)

Als we bij de Streep aankomen is de vogel al een tijd niet gezien, dus praat ik gezellig met een paar bekenden en ondertussen zoeken we zo nu en dan naar de vogel. Na een klein half uurtje zie ik ineens een steltje uit de begroeiing komen, zo op het eerste gezicht een Oeverloper maar een betere blik leert dat het de Gestreepte Strandloper is. De pret is maar van korte duur want een Meerkoet jaagt de vogel na een minuut of vijf weer de begroeiing in.

O ja, nog even over dat andere streepje, je weet wel die vermeende Amerikaanse Zilvermeeuw. Nou dat was er geen een, dna onderzoek heeft onomstotelijk uitgewezen dat het een "gewone" Zilvermeeuw is/was. Dus dat streepje komt niet op een of ander lijstje.