dinsdag 30 april 2013

Vergadering

Bij de Duindamse Slag in Noordwijk vanmorgen een vijftal Tapuiten die in vergadering waren rond een konijnenhol. Waar zullen ze het over gehad hebben?

Tapuit | Northern Wheatear (Oenanthe oenanthe)

In totaal waren er daar 10 Tapuiten ter plaatse, maar het kunnen er ook meer geweest zijn want ze vlogen nogal door elkaar en achter duintopjes kan ik niet kijken.

Tapuit | Northern Wheatear (Oenanthe oenanthe)

Een leuke verrassing hier was een mannetje Rouwkwikstaart! Gekraagde Roodstaarten lijken het duin hier ook ontdekt te hebben niet eerder zag/hoorde ik hier twee zingende mannetjes. In het gebied kom ik zeker drie paartjes Boomleeuweriken tegen.

Boomleeuwerik | Woodlark (Lullula arborea)


Vanmorgen vroeg in Polder het Langeveld tijdens een telling voor het bollenvogelsproject, een paartje Patrijzen en een zingend mannetje Engelse Kwikstaart. De Kieviten lijken het hier dit jaar erg goed te doen kwam ik vorig jaar nog maar een enkel nest tegen dit jaar heb ik er tot nu toe al 8 gevonden. Nu maar hopen dat ze allemaal uitkomen en een flink aantal jongen groot gebracht worden. Dat Kieviten niet zomaar te verstoren zijn blijkt wel uit het feit dat we de afgelopen 2 weken een nest wegens landbewerking en planten wel een keer of zes hebben moeten verleggen. Vanmorgen zat ze er gewoon weer op.
Kievit | Northern Lapwing (Vanellus vanellus)