zaterdag 19 november 2011

Klinkenbergerplas en Poelgeest

Toen ik vanmorgen opstond was het al mooi weer, de voorspelde mist was er niet dus ben ik gelijk maar even een rondje gaan lopen met de hond. Bij de Klinkenbergerplas is het met wandelaars gelukkig nog rustig en kan ik even rustig genieten van een IJsvogel die aankomt vliegen en in het riet gaat zitten. Op de plas zwemmen zo'n 800 Smienten met daartussen enkele Slobeenden. Omdat ik geen telescoop bij me heb besluit ik later nog weer even terug te gaan in de hoop dat het IJsvogeltje zich weer laat zien en fotograferen. Na een uurtje wachten geeft ik het maar op en kijk nog even de Smienten af of er nog wat anders tussen zwemt. Al gauw zie ik een Pijlstaart en een Wintertaling ertussen zwemmen.


Pijlstaart | Northern Pintail (Anas acuta)

Op de palen bij het zwemstrandje zitten zoals gewoonlijk enkele Aalscholvers en Zilvermeeuwen.  


Zilvermeeuw | Hering Gull (Larus Argentatus)

Al in geen tijden ben ik meer in de polders van Poelgeest geweest en omdat het toch mooi weer is en ik niet veel anders te doen heb fiets ik ook daar nog even heen. Er zitten erg veel Wintertalingen en Slobeenden en ook zie ik enkele Watersnippen. Als ik op zoek ben naar een Bokje krijg ik een Waterpieper in de scoop, leuk. 

 
Ekster | Magpie (Pica pica)
De Ekster hierboven fotografeer ik in de Klaas Hennepoelpolder, een alom verguisde vogel maar wat zijn ze toch mooi als het zonlicht er goed op schijnt. Het doet bijna exotisch aan.