zondag 24 februari 2013

Overlopende seizoenen

En weer heeft het gesneeuwd vandaag, al de zoveelste keer deze winter. We hebben een winter achter de rug met naar mijn idee voor ons land ongekend veel sneeuw. Begin december lag er al sneeuw en ook januari en februari bracht het nodige met zich mee. Eind januari leek de winter ten einde maar niets was minder waar want ook februari bracht nog winterweer, niet zo heel erg koud qua temperatuur dan maar de gevoelstemperatuur was soms diepvries achtig. Zo ook de afgelopen dagen een snijdende noordoosten wind maakte het guur en niet echt aangenaam om buiten te zijn, en vandaag gooide de (lichte) sneeuw roet in het eten en dus maar eens een dag thuisgebleven. In de tuin was er echter genoeg te genieten. Net als gisteren waren de Sijzen actief van de pinda's aan het snoepen.

man Sijs | Eurasian Siskin (Carduelis spinus)

De Vinken scharrelen op de grond tussen de sneeuw hun kostje bij elkaar en af en toe waagt ook het mannetje Keep zich uit de boom. Vanmiddag hangen er opeens twee andere vogels aan de silo die niet zo vaak in de tuin komen, Putters.


Putter | European Goldfinch (Carduelis carduelis)

Maar ondanks het winterweer zijn er ook al de voorboden van het naderende voorjaar, zo hoorde ik de afgelopen week de eerste Veldleeuwerik al weer zingen en zag en hoorde ik baltsende Kieviten, maar ook de Sneeuwklokjes bloeien ondanks de kou alweer een ruime week. En als je goed om je heen kijkt kun je zelf hier en daar al bloeiende Speenkruid vinden.  En zo lopen de seizoenen langzaam in elkaar over.

Sneeuwklokje | Common Snowdrop (Galanthus nivalis)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten