zaterdag 23 februari 2013

Kijkscherm Berkheide

Als ik vanmorgen beneden kom en de tuin in kijk zitten er een paartje Sijzen op de pindasilo, leuk want ik had ze dit jaar nog niet in de tuin gezien. Na de hond even uitgelaten te hebben spring ik even na achten op de fiets want er moet gewerkt worden in het duin -:).
Het viel de laatste tijd niet mee om het Grote meer in Berkheide goed te overzien, de oevers staan vol met duindoorns en riet maar vanmorgen hebben we met een KLEIN maar enthousiast groepje ruimte gemaakt voor de plaatsing van een kijkscherm. Vanmorgen vroeg was het gelukkig nog niet zo guur en eigenlijk best aangenaam om deze klus te klaren, met z'n zessen hebben we een stuk van ongeveer 35 m2 vrij gemaakt van Duindoorns zodat daar a.s. maandag een vlonder en een scherm geplaatst kan worden door Dunea en Staatsbosbeheer. Als het scherm geplaatst is zal ook een deel van het riet gemaaid worden zodat er een mooi uitzicht over het meer ontstaat. Helaas staat het scherm aan de noordoever en heb je daar dus 's morgens tegenlicht, maar een andere plek was geen optie omdat dit de enige oever is die geen verboden gebied is. Vanaf deze locatie is het wel mogelijk om de hele plas te overzien.

Het gedeelte dat vrij gemaakt moet worden



v.l.n.r. Menno van Duijn, Maarten Langbroek, Ben ter Haar, Joop van Leeuwen, Rein Genuit en Wim Langbroek. (Foto's 1/3 Menno van Duijn (4) een toevallige passant

Als we klaar zijn drinken we een bakkie thee of koffie en praten we gezellig nog even na, maar de aantrekkende wind maakt dat het koud begint te worden, en dus word het tijd om richting huis te gaan maar eerst lopen we nog even langs een Roerdomp die Menno vanmorgen vroeg al had gevonden.

Als ik thuis kom zijn de Sijzen nog steeds of en toe in de tuin.

vrouw Sijs | Eurasian Siskin (Carduelis spinus) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten