zondag 29 november 2020

IJsduiker

Een aantal dagen geleden vond een bevriende vogelaar een IJsduiker op de Meeslouwerplas in Leidschendam. Een flinke plas water en daardoor kan de vogel grote afstanden afleggen en kost het soms wat moeite om hem dicht langs de kant aan te treffen. Zo ook vanmorgen, als ik aankom zit de vogel best dichtbij maar al gauw zwemt hij helemaal naar de andere kant van de plas en dus is het omrijden geblazen.  maar helaas blijft hij daar ook niet lang en zwemt hij weer terug naar waar hij vandaan kwam en zo speelt hij een kat en muis spelletje met ons. Dus maar weer terug gereden en dat was gelukkig niet voor niets.


IJsduiker | Great Northern Loon (Gavia immer)

Qua vogelaars en fotografen is het dan gelukkig nog erg rustig en krijg ik samen met Max van Waasdijk mooi de kans om vanaf een van de steigers de vogel vast te leggen.

Het beest foerageert voortdurend succesvol op Amerikaanse Rivierkreeften, een exoot die helaas hand over hand toeneemt in Nederland.


IJsduiker | Great Northern Loon (Gavia immer) met Amerikaanse Rivierkreeft | Louisiana Crayfish (Procambarus clarkii)

Na nog een poosje bij 2 graden op die steiger gelegen te hebben en een aantal goede foto's geloof ik het verder wel. Het is inmiddels ook (te) druk geworden met belangstellenden en dus ga ik maar naar huis om  wat op te warmen en van een late lunch te genieten.





IJsduiker | Great Northern Loon (Gavia immer)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten