zondag 27 januari 2019

Spanje trip dag 6

Dag 6 zondag 13 januari

We verlaten Tarifa en rijden naar Gibraltar, na het passeren van de grens rijden we naar het uiterste puntje van deze Engelse enclave. 

"De rots" Gibraltar

We werpen een blik over zee maar het is erg rustig weer maar er vliegt nauwelijks iets, een paar Jan van Genten, Geelpootmeeuwen, Kokmeeuwen, Aalscholvers en gelukkig ook nog een Kuifaalscholver
Als je toch op Gibraltar bent dan moet je wel even naar de apen gaan kijken, wild of niet het altijd leuk om aapjes te kijken. Met de auto de naar boven mag niet meer en in een wandeling naar boven hebben we geen zin en dus gaan we luxueus met de gondellift naar boven. Vanuit de lift zien en horen we nog een Barbarijse Patrijs.







Berberaap | Barbary Macaque (Macaca sylvanus)

Geelpootmeeuw | Yellow-legged Gull (Larus michahellis)

We verlaten Gibraltar en rijden weer het binnenland in onderweg naar een volgens de boekjes leuk gebied met kans op Blauwe Rotslijster, Zwarte Tapuit, Grijze Gors en meer.
Na wat zoeken (de aanwijzingen in het boekje kloppen niet) arriveren we op de plek.


Helaas was het veel beloven en weinig geven. De beloofde soorten in het dennenbos ontbreken in het geheel en van de soorten die je verder naar boven zou moeten kunnen zien zien we alleen een aantal Grijze Gorzen en slechts Noël krijgt een glimp van een Blauwe Rotslijster te zien.
Er vliegen nog wel wat vlinders o.a. Distelvlinder en een paar Luzernevlinders die we niet op naam kunnen brengen.

Distelvlinder | Painted Lady (Vanessa cardui)

We rijden hierna nog wat rond in de omgeving en Frank en Noël hebben het geluk om vanuit de auto een Zwarte Tapuit te zien zitten. Stoppen of Keren is geen optie en dus gaat deze soort aan mij voorbij, het lot van chauffeur zijn 😒
We besluiten dan om op weg naar onze bestemming van morgen de snelweg te verlaten en binnendoor te rijden in de hoop er daar nog een tegen het lijf te lopen, wat niet lukt.
We overnachten de laatste nacht in een stadje genaamd Campillos, het hotel waar we terecht komen had midden in de winter kennelijk niet op gasten gerekend want de kachel brand er niet 😡😡😡. De kamer was steenkoud en de douche was nog kouder. Gelukkig liggen er wel extra dekens en was de prijs redelijk want anders hadden we de tent met gierende banden verlaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten