zaterdag 4 maart 2017

Bruine Klauwier

Vanmorgen dan toch ook maar eens samen met Max van Waasdijk het ritje naar Den Helder gemaakt om de daar aanwezige Bruine Klauwier te bekijken. Na in 2014 de eerste voor Nederland gezien te hebben op redelijk grote afstand is deze (met enige overdrijving) nog net niet handtam te noemen. De vogel vliegt rustig zijn rondje door het parkje en duikt geregeld naar de grond om een vette regenworm te vangen. Soms word deze opgehangen en een andere keer gelijk opgegeten. 
We vermaken ons daar een poosje prima met het beestje.

Bruine Klauwier | Brown Shrike (Lanius cristatus)

De Bultrug die de afgelopen dagen in de marinehaven van Den Helder heeft rondgezwommen is helaas voor ons, maar gelukkig voor het dier vannacht weer de Waddenzee opgegaan en dus kijken we nog een poosje over het Marsdiep in de hoop dat hij zich daar wellicht nog laat zien maar die vlieger gaat niet op en dus rijden we maar naar Den Oever voor wat je wel escape twitching kunt noemen, een Kleine Topper en een volwassen mannetje Buffelkopeend. Allebei van origine afkomstig uit Amerika en populair onder watervogel houders. Wild of niet toch leuk om even te zien Kleine Topper was al acht jaar geleden zie ik nu, toen zag ik er een een paar km naar het zuiden.

Kleine Topper | Lesser Scaup (Aythya affinis)

De Buffelkop zwemt aan de andere kant van de Zuiderhaven dus daar geen foto's van, maar hij was prachtig.
Op de weg terug naar Oegstgeest pakken we nog even de Siberische Taling bij Noordwijk mee die ligt toch min of meer op de route, drie dubieuze eenden op een dag is ook wel eens grappig.Geen opmerkingen:

Een reactie posten