zondag 5 februari 2017

Siberische Taiga

Vanmiddag nog maar even naar de Siberische Taling in de Zwetterpolder bij Noordwijkerhout gereden, de vogel zit jammer genoeg nog steeds op grote afstand maar is door de telescoop goed te bekijken.

Siberische Taling | Baikal Teal (Anas formosa)

Maar er zit nog meer leuks in de buurt! namelijk een Taigaboomkruiper op het terrein van de Willem van der Bergh stichting in Noordwijk. Deze vogel is gistermorgen gevonden door Casper Zuyderduyn. Samen met Fred Klootwijk, Jurren Koerts, en Sam Gobin en nog enkele andere vogelaars gaan we na de Siberische Taling hier nog naar op zoek.
Sam en ik horen een aantal roepjes maar kunnen de vogel niet lokaliseren. Garry Bakker is echter wel zo scherp om de vogel in beeld te krijgen, hoog tegen het duin laag in een boom tussen de takken en dus slecht te zien.
Het duurt echter niet lang tot de Taigaboomkruiper zich verplaatst en op een meter of vijf voor ons gaat foerageren, een erg gave waarneming.



Taigaboomkruiper | Eurasian Treecreeper (Certhia familiaris)

Het is inmiddels al tegen de klok van vijf maar toch rij ik nog even langs de Klinkenbergerplas, om de daar vanmorgen gemelde Kuifduiker te proberen. Die kan ik echter zo gauw niet vinden dus die zal moeten wachten tot morgen, als hij tenminste niet er vandoor gaat vannacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten