vrijdag 6 januari 2017

Fraaie winterdag

 Nog voor zonsopgang loop ik vanmorgen met mijn zoon Johan de Amsterdamse Waterleiding Duinen in bij Het Pannenland,  het is nog doodstil in het duin. Ondanks dat het ruim 5 graden vriest is het door het ontbreken van wind niet koud. Op het water wat nog open is zwemmen diverse soorten eenden en twee keer zien we een IJsvogel over het water scheren. 

IJsvogel | Kingfisher (Alcedo atthis)

Grote Zaagbek | Common Merganser (Mergus merganser)
♂Brilduiker | Common Goldeneye (Bucephala clangula)

Buiten wat er op het water zit is er eigenlijk weinig te beleven, we zien o.a. een Havik, twee Grote Gele Kwikstaarten, slechts twee Koperwieken, een Glanskop, wat Goudhaantjes en twee Zanglijsters. Verrassend genoeg geen Houtsnippen, Waterrallen en/of een Roerdomp en ook de IJseend op de Zwanenplas weten we te dippen 😞.
Zanglijster | Song Thrush (Turdus philomelos)
  
Na een heerlijke kop koffie en appeltaart met slagroom voor de nodige calorieën rijden we nog even langs de Humes Bladkoning in Noordwijkerhout die weer goed meewerkt voor een foto.


Humes Bladkoning | Hume's Leaf Warbler (Phylloscopus humei)

Als we bij de Dwerggorzen komen zijn deze helaas door de mensen voor ons opgejaagd en hoog weggevlogen en omdat we trek krijgen in wat eten en drinken gaan we niet zoeken of wachten tot ze terugkomen en dus rijden we maar richting de warme kachel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten