zaterdag 2 januari 2016

Zeeuwse schone en meer

Precies een maand nadat ik in Limburg een adulte man Witkopgors zag heb ik dit vrouwtje maar eens met een bezoekje vereerd. Deze vogel werd op 16 december 2015 gevonden bij het Zeeuwse Wilhelminadorp. Witkopgors | Pine Bunting (Emberiza leucocephalos)
Van de drie soorten Zaagbekken (Nonnetje, Middelste en Grote) vind ik de middelste vrijuit het mooist, we zien er velen deze dag en deze zwommen in de werkhaven bij Neeltje Jans waar ook een Zwarte Zeekoet te zien was.

Middelste Zaagbek | Red-breasted Merganser (Mergus serrator)
Op en vanaf de Brouwersdam zijn altijd wel een paar leuke soorten te zien. Het mannetje IJseend vinden we pas na een paar keer scannen want het beest zit soms meer onder dan boven water. Op de dam zit al een tijdje een Witbuikrotgans, opvallend is dat die zich helemaal afzijdig houdt van het groepje gewone Rotganzen daar.
 Witbuikrotgans | Pale-bellied Brent Goose (Branta hrota)
Van de twee aanwezige IJsduikers kunnen we er maar een vinden, en achter het haventje zwemt een fraaie Alk.
We laten de Brouwersdam achter ons en rijden richting de Maasvlakte waar al voor het derde jaar op rij een Arendbuizerd overwintert. Maar wat een waardeloze waarneming is dat zeg, de vogel zit mega ver weg op een paal, ok hij is te herkennen maar daar is alles wel mee gezegd.
Op weg naar huis doen we nog even de Starrevaart aan om te kijken of we de Zwarte Ibissen kunnen vinden, nou dat lukt al zien we er maar een.
Zwarte Ibis | Glossy Ibis (Plegadis falcinellus)
Al met al is het een aardige dag geworden, we begonnen met regen maar gaandeweg de dag ging de zon schijnen wat natuurlijk altijd prettig is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten