zaterdag 9 januari 2016

Onverwacht

Aangezien we in de middag een verjaardag in Zwolle hadden en het al weer een tijd geleden is dat ik bij de Oostvaardersplassen was en  Johan er nog nooit geweest was draaien we rond het middaguur de parkeerplaats bij de grote praambult op. We zien grote groepen Kieviten en Goudplevieren foerageren maar gek genoeg weinig Grauwe Ganzen. In de verte, richting het Jan van de Boschpad, zit een adulte Zeearend in een dode boom. Van deze afstand niet veel aan te zien maar wel leuk. Door het zachte weer zitten de grote grazers zoals Edelherten en Konikspaarden nog goed in hun vel, er is immers nog vreten genoeg.
Koniks op het Oostvaardersveld
Als we bij het Oostvaardersveld komen zie ik gelijk een biddende buizerd, dat zou heel goed weleens een Ruigpootbuizerd kunnen zijn zeg ik tegen m'n zoon. Maar ook gewone buizerds kunnen heel goed bidden en dus snel de kijker erop en ja hoor het is een mooie adulte Ruigpootbuizerd een soort waar ik vandaag totaal niet opgetekend had, top dus! Tijd voor een foto krijgen we niet want de vogel vliegt langs de spoorlijn naar het zuiden en verdwijnt in of achter de bomen.
Grote Zilverreiger | Great Egret (Ardea alba)
Via Harderwijk verlaten we de polder en onderweg hebben naast vele Buizerds en Grote Zillie's nog een overvliegende Havik en op de terugweg bij Hulshorst vliegen er al bakkeleiend twee Raven over. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten