zondag 13 september 2015

Een hapax weggewerkt

Eindelijk is het er vandaag dan toch van gekomen om even naar de Siberische Strandloper in de Putten bij Petten te gaan. Maar daarvoor vogel ik eerst nog even in de Elsgeesterpolder en omgeving.
De eerste vogels die ik zie is een mooi koppel jonge Patrijzen die druk aan het foerageren zijn.
Patrijs | Grey Partridge (Perdix perdix)
De groep Goudplevieren en Kieviten zit weer in het pas gemaaide weiland maar door tegenlicht lukt het me niet om de Morinelplevier er dit keer uit te halen, omrijden naar de parallelweg daar had ik geen zin in dus die komt vanmiddag nog wel.
Op het geïnundeerde perceel is het weer akelig leeg maar een, hele kleine weliswaar, verrassing zijn toch wel de twee Kluten die er staan te rusten. De Kleine Strandloper is trouwens ook nog steeds aanwezig.
Kluut | Pied Avocet (Recurvirostra avosetta)
Het is inmiddels rond de klok van negen uur en ik zie dat de Siberische Strandloper weer gezien word en dus rij ik via Noordwijkerhout, waar ik Joris Duivenvoorden oppik, naar Petten.
Bij de Putten kunnen we gelijk aanschuiven, de vogel loopt vooraan aan de rand van een eilandje te foerageren en laat zich goed bekijken. Met deze waarneming werk ik gelijk een hapax weg, de eerste zag ik acht jaar geleden bij Rockanje.

Siberische Strandloper | Sharp-tailed Sandpiper (Calidris acuminata)
Via de Belkmerweg, waar we op een km nog drie Grauwe Franjepootjes zien, rijden we weer op huis aan. 
Ik kan het toch niet laten om nog even langs de Rijnsburgerweg te rijden want wie weet is er daar nog wat anders leuks opgedoken en anders is het altijd gezellig om wat te kletsen met de vogelaars.
De grote groep Kieviten en Goudplevieren zit er weer en dus ook de Morinelplevier. Helemaal achterop het perceel lopen nu ook twee Groenpootruiters

Goudplevier | European Golden Plover (Pluvialis apricaria)


Kemphaan | Ruff (Philomachus pugnax)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten