zaterdag 19 oktober 2013

Mooie vogeldag

Zeer goede vogeltrek vanmorgen langs de Puinhoop in Katwijk, een van de eerste dagen dat het eens goed los gaat dit najaar. Mooie aantallen Vinken, Veldleeuweriken en Koperwieken e.d. vliegen er over maar ook een paar leuke krenten maken het tot een leuke ochtend. Twee Grote Piepers, een Strandleeuwerik, Velduil en een Wilde Zwaan fleuren de boel nog meer op. Voor de aantallen van de gewone soorten zie trektellen.nl

Foto Fred Klootwijk waarvoor dank!!

Wilde Zwaan | Whooper Swan (Cygnus cygnus)

Als aan het begin van de middag een mogelijke Daurische Klauwier gemeld word in de Waverhoek besluiten we, Fred Klootwijk, Johnny van der Zwaag en Frank van Duivenvoorde, hier naar toe te gaan. Om twee uur hebben we de vogel in beeld, redelijk ver in het gebied maar door de scoop aardig te zien.

De foto's hieronder zijn van de hand van Johnny van der Zwaag waarvoor dank!!


Daurische Klauwier | Daurian Shrike (Lanius isabellinus)

Erg leuk is een Ringslang die langs komt zwemmen, en zich langdurig laat bekijken pas mijn tweede ooit in Nederland

Ringslang | European Grass Snake (Natrix natrix)

Net als we terug lopen naar de auto komt het bericht binnen dat er twee Zwarte Ibissen gezien zijn op het voormalige vliegkamp Valkenburg. Voor Frank en Johnny nog een nieuwe soort binnen het waarnemingsgebied van Katwijk en dus staan we een uurtje later na een flinke wandeling naar de Ibissen te kijken. Ze lopen slechts een paar honderd meter van de plek waar ik ze met Fred vorig jaar al eens zag. 
Zwarte Ibis | Glossy Ibis (Plegadis falcinellus)


Al met al was het geen slechte vogeldag als ik zo de balans eens opmaak er zijn dagen dat ik minder zie -:).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten