donderdag 27 juni 2013

Een Snor


Vanavond fiets ik de Polders Poelgeest polder in en de eerste soort die ik hoor is een Snor, gaaf want dit is pas de tweede waarneming voor de polder. In 2008 heeft er van eind mei tot ergens in augustus een ongepaard mannetje gezeten die de hele zomer doorgezongen heeft, helaas voor hem vloog er geen vrouwtje over het gebied die hij kon verleiden. Frappant is dat de vogel van vanavond op dezelfde plek zit te zingen als die van vijf jaar geleden. De Snor laat zich slechts een paar keer even zien en zat meestal, waarschijnlijk door de wind, wat dieper in het riet.
De laatste weken was er eigenlijk niet veel te beleven in de Polders Poelgeest, de steltlopers zijn nog niet echt terug uit de broedgebieden en daar is het wachten een beetje op. De eerste heb ik al wel weer gezien. Een week geleden zat er een Witgat en twee Kemphanen. De mannetjes Kemphanen zijn ongeveer de eerste steltlopers die weer terugkomen uit het noorden waar ze de vrouwtjes met de jongen alleen laten om hier betere voedselplekken te zoeken. Maar het zal nu wel niet lang meer duren voor de eerste Bosruiters, Zwarte Ruiters en dergelijke weer te vinden zijn in de polder.

"bewijsplaatjes" de eerste door mij genomen met het toestel van Fred Klootwijk de andere twee foto's zijn van Fred.Snor | Savi's Warbler (Locustella luscinioides) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten