maandag 21 januari 2019

Spanje trip dag 2, deel 2

Dag 2 Woensdag 9 januari 


Tot onze verbazing komen we een paartje Vossen tegen, volgens de Spanjaarden die we spreken niet zeldzaam hier maar daar denkt de eigenaresse van de B & B toch anders over want zij vond het nogal bijzonder dat wij ze zagen in een gebied waar zoveel Lynxen voorkomen.


Vos | Red Fox (Vulpes vulpes)

Als we de bergweg weer oprijden houden we onze ogen weer open, groepjes Europese Kanaries zitten overal langs de weg maar zijn erg bewegelijk en lastig in de kijker te krijgen.
Op de plek waar we gistermiddag onze eerste Lynx zagen staan maar een paar mensen, we rijden een stukje door naar een wat groter gezelschap. We parkeren de auto en pakken de telescopen erbij en beginnen met het scannen van het gebied onder ons.
We staan er nog maar een kleine 10 minuten als er plotseling zacht geroepen word, en dan ineens loopt hij/zij daar uit het niets zoals het lijkt.



 En het word nog mooier als er een tweede exemplaar verschijnt, het betreft hoogstwaarschijnlijk een moeder met een jong van vorig jaar horen we later, ze lopen achter elkaar aan en volgen op niet al te grote afstand de weg.




We zijn inmiddels naar een bocht in de weg gelopen en zien ze recht op ons aflopen, wat een geweldig gezicht! En ze blijven maar dichterbij komen, ze lijken zich niks van de mensen op de weg aan te trekken. Maar wat gaan ze doen? Voorzichtig kijk ik over de rand van het asfalt en dan word het duidelijk, er loopt een afwateringspijp onder de weg door en daar willen ze kennelijk gebruik van maken om de weg onderdoor te lopen. En dat gebeurt inderdaad! met een ferme sprong verdwijnen ze in de pijp en zien we ze niet veel later aan de andere kant van de weg de vegetatie in verdwijnen.
Wat een bijzondere moment hebben we beleefd echt geweldig om mee te maken.




Iberische Lynx | Iberian lynx (Lynx pardinus)

De laatste foto is geen crop en is genomen met 180 mm, om maar aan te geven hoe dicht bij we stonden.

De zon gaat weer onder..




maar qua waarnemingen is de dag nog niet voorbij, onder de bomen zien we een groep van 23 Moeflons


Moeflon | Mouflon (Ovis orientalis)

Het is mooi geweest vandaag.  Eten, slapen en morgen gezond weer op voor een nieuwe dag




Geen opmerkingen:

Een reactie posten