zondag 17 januari 2016

Nogmaals naar de Roodkeelnachtegaal


Roodkeelnachtegaal | Siberian Rubythroat (Calliope calliope)

Het prachtige zonnige weer lokte me vanmiddag toch weer naar het Noord-Hollandse Hoogwoud. Als we, Fred Klootwijk en Jerker Spits, het woonwijkje inlopen is het daar drukker met dorpsbewoners die het spektakel ook wel eens willen zien dan met vogelaars. Een aantal hebben postgevat rond de brandpoort in de hoop daar de vogel te kunnen zien en als we bij het huis aankomen zien we dat er geen rij is en dat we zo door kunnen lopen. Na een kwartiertje gezellig in de keuken gekletst te hebben met de zeer gastvrije moeder van de bewoner kunnen Fred en Jerker de vogel bekijken. De mensen die de vogel al een keer gezien hebben moeten even wachten op de mensen voor wie het een lifer is, iets wat helaas niet door iedereen even goed begrepen word.
Gistermorgen waren de omstandigheden om te fotograferen niet optimaal en als je dan ook nog niet de gelegenheid hebt/kreeg om je instellingen goed te zetten dan was het onbegonnen om een fatsoenlijke foto te maken. Maar dat is vanmiddag meer dan goed gekomen!



Roodkeelnachtegaal | Siberian Rubythroat (Calliope calliope)
Met veel dank aan Mark die de vogel in zijn tuin zag en fotografeerde en zijn huis een heel weekend opofferde voor een paar honderd man, zijn moeder die het allemaal mogelijk maakte dat wij vanuit Mark zijn huis de vogel konden bewonderen en ook aan Remco Hofland en Ruud Brouwer die het binnen allemaal ordelijk lieten verlopen. 
HET WAS TOP GEREGELD DAME EN HEREN!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten