Snel bel ik Adri op zodat hij hiervan op de hoogte is, tevens vraag ik hem of hij de lokatie met me wil delen, zodat Pieter Doorn morgenvroeg kan gaan zoeken. De soort is namelijk dit jaar nog niet waargenomen in Nederland en zou Pieter weer een stapje dichterbij een nieuw Nederlands record kunnen brengen. Adri belooft me om te bellen als hij de vogel vandaag weer aantreft en dan te bekijken of hij de lokatie wil delen.
Vanmorgen om negen uur krijg ik een belletje van Adri en hij vertelt me dat de vogel nog aanwezig is, wat ik overigens niet verwacht had na een rustige heldere nacht, en hij zegt me waar de vogel zich bevind. Waarvoor heel veel dank!!
Eerst dus Pieter bellen, die staat samen met Maartje op de Puinhoop in Katwijk en kan dus snel op de plek zijn. Dan bel ik met Wietze Janse en vraag hem om de vogel op het RBA systeem te zetten zodat de rest van vogelend Nederland ook op de hoogte komt dat de vogel er nog zit. Zelf maak ik de morgen op m'n werk vol maar om twee uur sta ik met een heel aantal vogelaars in de polder te genieten van deze prachtige vogel. Het is de 19e waarneming van een Bonte Tapuit in Nederland, voor mij is het de derde na twee vogels op Texel in 2007 en 2008. De vogel is totaal niet schuw en en foerageert op niet al te grote afstand op een hoop slootvuil en dus zijn er leuke plaatjes te maken.
BONTE TAPUIT | PIED WHEATEAR (Oenanthe pleshanka)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten