zondag 27 mei 2012

Woudaapje

Vanavond de jaarlijkse tocht gemaakt naar de geheime lokatie van de Woudaapjes in zuid-holland. Ieder jaar als het tegen eind mei loopt rij ik een keer die kant op. Het is weer erg stil op de plek , een tiental fotograven, een aantal vogelaars, badgasten waarvan enkele met een schreeuwde gettoblaster en andere belangstellenden bevinden zich in de directe nabijheid van de plek waar de vogels zich ophouden.

Woudaap | Little Bittern 

Direct bij aankomst horen we al een vogel roepen maar het duurt toch wel even voordat er gevlogen word. Uiteindelijk word ons geduld beloond en vliegt de vogel een stukje, toen hij neerdaalde en weer in het riet ging zitten kon ik het bovenstaande plaatje schieten. Ik heb ze weleens vrijer zien zitten maar ook een waarneming als deze hoort erbij. Het is ieder jaar weer een feestje om deze kleine reigertjes te zien en te horen. Nog twee keer zien we hem mooi langsvliegen, geweldig!
En het is vanavond dubbel feest want niet al te ver van deze plek vliegt er een erg mooie 3de kalenderjaars  Witwangstern. De vogel foerageert boven een brede sloot en komt geregeld op een metertje of 10 voor onze neus langsvliegen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten